Sectorul de autostradă Râşnov şi Braşov poate incepe in 2017! Centuri ocolitoare...

Sectorul de autostradă Râşnov şi Braşov poate incepe in 2017! Centuri ocolitoare la Comarnic şi Buşteni pe DN1

0 545

Potrivit directorului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au început procedurile pentru construirea celor două centuri, care vor duce la fluidizarea traficului pe DN1.

Potrivit directorului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au început procedurile pentru construirea celor două centuri, care vor duce la fluidizarea traficului pe DN1. Acestea sunt, însă, doar soluţii provizorii, până la construirea viitoarei autostrăzi Comarnic-Braşov, un proiect pe termen mai lung, potrivit autorităţilor.
Pe DN1, drumul către munte, se produc în fiecare weekend blocaje interminabile, iar cei mai mari timpi de aşteptare sunt în dreptul staţiunilor de pe Valea Prahovei.
În acest moment, trei din cele cinci loturi ale autostrăzii au nevoie de completări ale studiilor de fezabilitate, iar pentru un alt tronson o primă licitaţie de achiziţie a lucrărilor a fost anulată.
În schimb, Lotul 5, sectorul de autostradă care ar urma să facă legătura între Râşnov şi Braşov, se află într-o etapă avansată, fiind posibil ca lucrările să înceapă chiar de anul acesta.
Directorul (CNAIR), Ştefan Ioniţă, se aşteaptă chiar să poată comunica un câştigător al licitaţiei în luna aprilie.

Vifor Rotar
dn1 busteni

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.