Sectie de maghiara – desfiintata intr-o scoala din Cluj

Sectie de maghiara – desfiintata intr-o scoala din Cluj

0 99

Sub „palaria” de protectie a restructurarilor din invatamant care prevad concedierea a peste 15 000 de angajati, sectii si departamente intregi si chiar scoli si licee vor fi scoase de pe harta unitatilor de invatamant din Romania.
Acest fapt ii nemultumeste atat pe profesorii si elevii direct implicati in proces, dar si comunitati intregi afectate de adoptarea acestei masuri restrictive.
Astfel, profesorii de la sectia maghiara a scolii Ion Agarbiceanu sunt revoltati ca, cel mai probabil, sectia la care predau va fi desfiintata. Din septembrie, elevii din clasele maghiare vor merge la o alta scoala, iar dascalii isi vor pierde locurile de munca, daca ministerul va aproba lista realizata de inspectoratul scolar.
La sectia maghiara a Scolii „Ion Agarbiceanu” din Cluj-Napoca invata aproape 120 de copii. Pentru ca actualele clase au 10, 15 elevi, ele vor fi comasate cu cele de la Scoala „Nicolae Titulescu”.
Cei mai afectati sunt insa elevii din clasele primare. Reprezentantii inspectoratului scolar sustin ca desfiintarea claselor de la Agarbiceanu se va face din cauza cifrei mici de scolarizare de la sectia maghiara.
In urma indicatiilor Ministerului Educatiei, Inspectoratul Scolar Cluj decis comasarea a 17 scoli generale si a 4 gradinite.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.