Sectie de jandarmi montani la Rasnov

Sectie de jandarmi montani la Rasnov

0 127
Dupa ce a primit atestarea de statiune turistica de interes national, Rasnovul are si cea mai noua structura de jandarmi montani din judet. Cei 8 angajati vor actiona pentru salvarea si evacuarea persoanelor aflate in dificultate pe traseele montane dar si  pentru mentinerea ordinii publice la evenimente culturale si sportive.
Judetul Brasov are 9 posturi de jandarmi de ordine publica montana.
Principalele misiuni ale structurii de jandarmi infiintate prin Ordin al Ministerului de Interne sunt asigurarea si mentinerea ordinii publice la evenimente culturale si sportive, dar mai ales salvarea si evacuarea persoanelor aflate in dificultate pe traseele montane. Infiintarea sectiei este considerata de primarul Rasnovului, Adrian Ioan Vestea, si de generalul de brigada dr. Pop Eugen, Inspector Sef al I.J.J. Brasov: deosebita de utila in proaspata statiune de interes national.
Materialele detinute de structura de jandarmi montani sunt specifice interventiei salvamontistilor si vor fi utilizate pentru cautarea victimelor in avalanse si recuperarea acestora. Pentru a face fata urgentelor, fiecare jandarm a urmat cursuri de pregatire sub indrumarea jandarmeriei franceze, dar s-a instruit si la Centrul Montan Sinaia.
In judetul Brasov functioneaza 9 posturi de Jandarmi de Ordine Publica Montana. Fiecare sectie numara de la 8 pana la 12 jandarmi montani.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.