Secretul produselor LIGHT

Secretul produselor LIGHT

0 90

Din seria „mancam ce vrem, dar nu stim ce mancam”, va prezentam inca o pacaleala pe care producatorii o dau cu buna stiinta consumatorilor din Romania. Astfel, un iaurt ajunge sa aiba acelasi continut caloric ca o inghetata si asta din cauza zaharului aflat in compozitie.
Asa ca, pentru cei care doresc sa consume produse “Light”, este bine de stiut ca in tara noastra acest lucru nu echivaleaza neaparat cu mai putine calorii. Avertismentul este dat de catre mai multi specialisti in nutritie care declara in presa centrala ca cele doua categorii de substante nutritive care vizeaza termenul de “light” sunt glucidele, adica zaharul, si lipidele, adica grasimea.
“Exista alimente in care cele doua substante exista concomitent, de aceea prima regula atunci cand cumparam un produs pe care scrie «light» este sa citim eticheta”, a afirmat in presa centrala Dr. Mihaela Bilic. Astfel, consumatorii din tara noastra cad de cele mai multe ori in capcana de a manca linistiti un iaurt cu fructe, al carui continut de grasimi este de 0 la suta, dar al carui aport caloric este de 90 de kilocalorii pe suta de grame. “Astfel, un iaurt ajunge sa aiba acelasi continut caloric ca o inghetata, iar acest lucru se intampla din cauza zaharului”, a mai spus dr. Bilic. Mai mult, pentru a evita capcanele unui produs “light”, medicii spun ca trebuie sa citim cu atentie eticheta alimentelor. Astfel, continutul de glucide trebuie sa fie de 0-2 grame/100 grame sau miligrame in produs. Aceeasi cantitate trebuie sa se regaseasca si la continutul de lipide. De asemenea, niciun astfel de produs nu trebuie sa contin zahar.
O alta capcana sunt si dulciurile “diet” care reprezinta capcana in care cad majoritatea celor care nu vor sa renunte la prajiturele. “Aceasta categorie de alimente este creata special pentru persoanele bolnave de diabet, al caror organism nu are capacitatea de a metaboliza zaharul. Astfel, ciocolata, napolitanele, bomboanele si gemul inscriptionate «diet» nu sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca sau sa isi mentina silueta, deoarece acestea ingrasa”, explica medicul Mihaela Bilic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.