SECRETUL NUMIRILOR IN JUSTITIE ALE PREMIERULUI PONTA !!

SECRETUL NUMIRILOR IN JUSTITIE ALE PREMIERULUI PONTA !!

0 91
 
Zilele trecute a explodat bomba Cipru.
La nivel internaÅ£ional, scurgeri de informaÅ£ii privind firme off-shore care aruncă paradisurile fiscale în criză. Potrivit săptămânalului german Focus, care citează Süddeutsche Zeitung È™i Norddeutscher Rundfunk (NDR) e vorba de fiÅŸiere confidenÈ›iale ale celor mai bogaÈ›i oameni ai lumii care folosesc aÈ™a-numitele societăți-fantomă È™i trusturi pentru a ascunde afacerile lor dubioase au ajuns în mass-media: o listă cu 130.000 de persoane din 170 de ţări, referire la zece paradisuri fiscale, 260 de gigabytes, 2,5 milioane de documente. Lista a fost trimisă deja marilor publicaÅ£ii ÅŸi zilele următoare va începe publicarea lor.
 
Lista investitorilor din România care au rezidenţă în Cipru.
Si la nivel naţional a apărut deja informatii cu romanii sau firmele care au rezidenta in vestita insula.
Nume grele, cap de listă fiind….Ion Å¢iriac AIR, cu o sumă de aproape 200 milioane euro. De asemenea, găsim Marfin Bank Romania SA, Alexandrion Grup, Kronospan, Romtelecom, Conti Hotels, Immoeast Baneasa Airport Tower, Petromservice sau Baneasa Business & Technology Park SA. Iar în spatele acestor companii se află nume foarte grele ale scenei româneÅŸti….
Coroborând acest bulgăre de zăpadă cipriot cu trecerea evaziunii fiscale  de la DNA , la DIICOT ÅŸi asimilarea acestor fapte cu crima organizată, devine evident faptul că presiunea pe Ponta nu a venit câtuÅŸi de puÅ£in din zona politicului, ci, de mai sus ÅŸi mai pregnant, din zona high class a economicului, miza nefiind DNA, ci ÅŸefia DIICOT, tocmai pentru a bloca ulterior dosarele de evaziune fiscală-crimă organizată legate de investiÅ£iile off shore. Astfel, Ponta a aruncat-o pe Kovesi la DNA, deÅŸi ÅŸtia foarte bine că nu are un CV potrivit, sperând că Băsescu va accepta momeala numirilor.
 
Numiri (deloc intamplatoare) printre care se afla ÅŸi cea a Alinei Bica la ÅŸefia DIICOT.
Iar Alina Bica pare a fi omul potrivit pentru acest blocaj. Potrivit senatorului Valer Marian, Alina Bica era/este o apropiată a preÅŸedintelui Băsescu ÅŸi a fostului regim Boc, “fiind timp de peste trei ani, în timpul guvernării PDL, secretar de stat în Ministerul JustiÅ£iei. Alina Bica a fost promovată în funcÅ£ii mari în parchet de către fostul procuror general BotoÅŸ, actualmente consilier la Cancelaria Primului Ministru. Alina Bica a fost ÅŸi un prieten apropiat al lui Sorin Blejnar, apărând într-o înregistrare din dosarele lui Blejnar în care îi solicită acestuia să angajeze o cunoÅŸtinţă în cadrul organelor fiscului”.
De notat că atât Kovesi cât ÅŸi Bica au ÅŸi grade militare, Kovesi fiind colonel ÅŸi ambele au relaÅ£ii apropiate ÅŸi sunt foarte susÅ£inute de serviciile secrete, îndeosebi de SRI.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.