Secretormanie in jurul caietelor de sarcini de la Tractorul

Secretormanie in jurul caietelor de sarcini de la Tractorul

0 72

Cuparatorii caietelor de sarcini pentru lictatia activelor Tracrorul UTB SA sunt tinuti sub secret de catre reprezentantii Casei de Insolventa Tracnsilvania din Cluj, pentru a preintampina, spun acestia, orice speculatii cu privire la achizitionarea activelor de pe platforma brasoveana


Marti, au fost puse in vanzare caietele de sarcini pentru vanzarea activelor Tractorul, atat modeulele viabile, a caror pret de pornire la licitatie a fost stabilit la 77 de milioane de euro, cat si celelalte active ale fostei fabrici de tractoare, respectiv activele individuale, compuse din bunuri imobile si mobile, care au impreuna, un pret de pornire de aproximativ 14 milioane de euro.


Radu Lotrean, asociat al casei de insolveta clujene, a declarat pentru NewsIn ca datele privind cumparatorii caietelor de sarcini sunt confidentiale, in ciuda faptului ca, de la preluarea societatii Tractorul? de catre lichidator, in 7 mai, reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania au asigurat „transparenta totala” in ceea ce priveste demersurile pentru vanzarea activelor uzinei brasovene. „Informatia referitoare la cumparatorii caietelor de sarcini nu este publica. Asta, pentru ca potentialii cumparatori sa nu isi poata face regulile intre ei”,? a explicat Lotrean.


Aminitim faptul ca lichidatorul a amanat vanzarea caieteleor de sarcini cu mai mult de o saptamana, motivand ca mai trebuie facuta publicitate pentru licitarea activelor Tractorul.


Printre cei care si-au aratat intentia de a cumpara activele Tractorul se numara compania Atlassib, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea si firma MYO-O, actionarul majoritar al producatorului de combine Semanatoarea, detinuta de Ion Radulea. Cele doua societati amintite au depus scrisori de intentie pentru achizitionarea activelor viabile ale societatii Tractorul Brasov. De activele Tractorul s-au mai aratata interesati si alti afaceristi dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania, printre care Gigi Becali, patronul Interagro, Stefan Vuza, proprietar al Serviciilor Comerciale Romane, dar si compania indiana Mahindra & Mahindra, cu care s-a mai incercat in trecut privatizarea fabricii de tractoare barsovene. Si patronul platformei Roman SA, Ioan Neculaie si-a manisfetat dorinta de a achizitiona „Sectoarele calde” ale Tractorul, avand in vedere litigiul pe care il are acum cu Dacia Pitesti pentru sectia de „presa” de la fosta fabrica de autocamioane.


Caietele de sarcini care au fost scoase la vanzare azi vizeaza activele „Fabrica de Tractoare”, „Sectoarele calde”, precum si activele individuale. Activele vor fi vandute impreuna cu terenul aferent.??


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.