Secretele cristalelor, dezvaluite in Aula Universitatii

Secretele cristalelor, dezvaluite in Aula Universitatii

0 75
40 de studenti, masteranzi si doctoranzi afla la Brasov secretele cristalelor si materialelor fotovoltaice. Scoala de vara gazduita de Aula Universitatii Transilvania are in program conferinte si dezbateri despre materialele viitorului, menite sa asigure un consum redus de energie. Personalitati stiintifice consacrate pe plan mondial conferentiaza pana la finele lunii la Brasov pe tema energiilor viitorului.
Scoala de vara din acest an este dedicata cresterii cristalelor si materiale fotovoltaice, Tema abordata la Brasov dar mai ales renumele specialistilor care vor conferentia in Aula Universitatii au atras  un numar de 40 de studenti din intreaga lume.
Alaturi de studentii prezenti la primele cursuri ale scolii de vara se afla oaspetii veniti sa sustina lucrari la conferinta internationala de materiale avansate. Unul dintre ei este prof Tatau Nishinaga, de la Universitatea din Tokyo care considera ca prezentarea tehnologiilor recente de  producere a componentelor electronice fotovoltaice vor starni interesul studentilor.
In cadrul conferintei, personalitati stiintifice la nivel international, printre care numarul unu mondial in studiul celulelor solare, profesorul Martin Green, vor prezenta cele mai recente rezultate obtinute in activitatea de cercetare stiintifica, in domeniul vast al materialelor avansate.
Conferinta va lua sfarsit la finele acestei luni iar scoala de vara si va incheia cursurile pe 1 septembrie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.