Secretarii de stat au iesit jumuliti de Guvern

Secretarii de stat au iesit jumuliti de Guvern

0 117

Secretarii de stat vor avea dreptul sa detina o singura functie de membru in consiliul de administratie din agentiile, autoritatile si companiile coordonate de Executiv si ministere, fiind obligati sa demisioneze in termen de cinci zile din celelalte posturi similare ocupate in prezent.
Limitarea secretarilor de stat si a altor persoane la un singur post de membru in CA a fost decisa in sedinta de marti a Guvernului, printr-un memorandum.
„Cei care detin mai mult de o functie de membru in CA vor avea la dispozitie cinci zile pentru a-si prezenta demisia”, se arata intr-un comunicat al Executivului.
In cazul societatilor si companiilor nationale sau la care statul este actionar, Guvernul a stabilit ca salarizarea sa tina cont de ponderea subventiilor in veniturile acestor societati/companii si de performantele economice.
Ordonanta care va reglementa salarizarea directorilor din aceste societati si companii va fi prezentata saptamana viitoare de Ministerele Finantelor si Muncii.
„Acest act normativ trebuie sa tina seama de necesitatea rasplatirii performantei si a penalizarii contraperformantei”, a declarat Tariceanu, intr-o conferinta de presa sustinuta, marti seara, la Guvern.
In ceea ce priveste personalul din autoritatile si agentiile finantate integral din venituri proprii, salarizarea acestora va fi stabilita prin proiectul legii salarizarii in sistemul bugetar.
Seful Guvernului a anuntat anterior ca a decis ca presedintii institutiilor publice finantate integral din venituri proprii sa fie remunerati la nivelul salariului unui secretar de stat, iar demnitarii sa nu poata face parte decat dintr-un singur consiliu de administratie al unei agentii sau autoritati guvernamentale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.