Sebastian Vladescu: Sistemul de taxe din Romania trebuie regandit

Sebastian Vladescu:
Sistemul de taxe din Romania trebuie regandit

0 94

Sistemul de taxe si impozite din Romania trebuie regandit in anul 2012 pe urmatorii 10 ani, a declarat joi, la o conferinta pe teme economice, fostul ministru al Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. “Sunt adeptul ideii de restructurare, in ansamblul lui, a sistemului de taxe si impozite, cu o taxa pe corporatii de 15%, cu taxare progresiva a veniturilor, cu alt TVA si un alt regim al redeventelor. Sistemul fiscal romanesc actual a fost gandit in anul 2000, care, desi a fost an electoral, a permis foarte multe reforme, pentru ca primul ministru de atunci, Mugur Isarescu, a avut o dedicatie solida pentru economia romaneasca”, a spus Vladescu.
Sebastian Vladescu a fost ministru de Finante in perioada in care guvernul a adoptat masurile de austeritate pentru echilibrarea bugetului – majorarea TVA de la 19 la 24 % si reducerea salariilor bugetarilor cu 25%.
”Majorarea TVA a fost in primul rand o decizie economica gresita si politicienii care au impus-o au facut o eroare inclusiv pentru ei, pentru ca, fara majorarea TVA, cresterea economica ar fi fost mai rapida si mai puternica. Nu s-a mers pe impozitarea tuturor pensiilor cu 10% /propunerea presdintelui Traian Basescu – n.a./, sustinuta de ministrul Finantelor la acel moment, pentru ca lumea politica s-a speriat. Este foarte greu acum sa mai scazi TVA.
Cand trebuie sa faci o ajustare fiscala 2012/2011 de 2% din PIB, este foarte greu sa iti mai inchipui ca va fi posibila o reducere de taxe”, a spus fostul ministru al Finantelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.