Seara hawaiana in onoarea poetului Stefan Baciu

Seara hawaiana in onoarea poetului Stefan Baciu

0 103
Seara culturala hawaiana dedicata singurului brasovean care l-a intalnit pe Che Guevara. Casa memoriala Stefan Baciu i-a dedicat un eveniment poetului care a impletit in rimele sale nostalgia Brasovului si impresiile din Hawaii, care i-a fost a doua casa. Printre invitati s-a numarat si un student american, bucuros sa descopere originile poetului brasovean.
Grupul pentru Initiativa Locala Corona a organizat evenimentul Seara culturala hawaiana in Casa memoriala Stefan Baciu in cadrul caruia a oferit tinerilor prezentari literare din opera marelui poet de sub Tampa.
Universul poetic al lui Stefan Baciu este o fuziune emotionanta intre nostalgia Brasovului si sentimentele traite de poet la capatul lumii, in Hawaii, a constatat filologul brasovean Ion Mihai. Un student american a impartasit audientei de la Casa Memoriala Stefan Baciu experienta sa despre Hawai – Chris Murphy s-a declarat bucuros sa constate ca  poetul din Brasov a trait in faimoasele insule.
Invitatii evenimentului realizat cu sprijinul Muzeului Casa Muresenilor au fost serviti cu ceai aromat pina colada si deserturi traditionale hawaiane. Poetul brasovean Stefan Baciu a petrecut mai multi ani pe teritoriul Statelor Unite in Hawaii ca profesor la Universitatea din Honolulu si si-a descris in versuri trairile de la capatul lumii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.