Se vinde Clabucet-ul si Premier-ul lui Stolo

Se vinde Clabucet-ul si Premier-ul lui Stolo

0 121

Fostul premier, Theodor Stolojan, aproape ca a scapat de-o grija…turistica. Cabana Clabucet Sosire si Hotelul Premier din Predeal, detinute de societatea comerciala „Pavcrib Clabucet Sosire SRL“, adica taman firma ce apartine familiei? lui Theodor Stolojan, si-au gasit cumparatori.


?


11,4 milioane de euro


?


Anuntul a fost facut de actionarii Conect Business Park, care se vor intruni pe 15 februarie pentru a discuta achizitionarea „Pavcrib Clabucet Sosire SRL“, companie ce detine in patrimoniu complexul Clabucet Sosire din Predeal, ale carei actiuni apartin in proportie de 90% copiilor fostului premier Theodor Stolojan, Vlad si Ada. Valoarea complexului, de 11,4 milioane de euro, desi considerate mare, a fost stabilita in urma unei evaluari realizate de Corpul Expertilor Tehnici din Romania – filiala Brasov.


?


Actionari majoritari din Canada


?


Conducerea Conect Business Park va lua in discutie aprobarea unui contract de vanzare-cumparare de parti sociale, reprezentand 100% din capitalul social al „Pavcrib Clabucet Sosire“. Tot atunci, actionarii Conect Business Park vor decide asupra posibilitatii de a accesa un credit de pana la 15 milioane de euro de la o banca sau de la un fond de investitii pentru a finanta tranzactia.


Conect Business Park are ca obiect de activitate productia de aparate pentru distributia si comanda electricitatii si afacerile imobiliare. Compania, listata pe Rasdaq, are un capital social de 16,21 milioane de lei si detine imobilul de birouri omonim, situat in nordul Bucurestiului. Actionarul majoritar al societatii e Tina Pack Co SRL (96,98%), ai carei reprezentanti sunt cetatenii de origine canadiana Tina si Livio Burton.


?


Vanzare din necesitate


?


Complexul Clabucet se intinde pe o suprafata construita de 4.800 mp si este situat la baza partiei „Clabucet Sosire“. Cabana „Clabucet Sosire“ are 20 de camere si doua apartamente, dar si un restaurant de 120 de locuri, iar Hotelul Premier are 12 camere si patru apartamente, dispunand si de un restaurant cu o capacitate de 40 de locuri. Conform datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului, „Pavcrib Clabucet Sosire SRL“ a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 1,6 milioane de lei si un profit net de doar 68.000 de lei. Afacerea de la Predeal a dat batai de cap familie Stolojan, care a fost nevoita sa faca o infuzie de capital de aproximativ 570.000 de euro pentru a redresa afacerea. Oficial, afacerea familiei Stolojan, va fi vanduta pentru ca nu mai are cine sa se ocupe de ea. Explicatia privitoare la motivul deciziei de a scoate la vanzare hotelul si cabana a fost data chiar de administratorul afacerii, Vasile Paval. „Am hotarat sa-l vindem, pentru ca nu are cine sa se ocupe de el. Pana acum, eu am fost administratorul, dar am deja o varsta si vreau sa ma retrag. Domnul Stolojan a vrut sa se implice in acest proiect, dar si dansul si copiii lui au alte treburi de facut, in timp ce eu m-am ocupat singur de complex. Asa ca am decis sa vindem“, explica administatorul. Familia Stolojan a devenit majoritara prin investitiile concentrate in constructia Hotelului Premier si modernizarea cabanei, facute in 1998, cand actualul sef al PLD abia se intorsese de la Banca Mondiala unde, dupa propriile declaratii, a fost foarte bine platit.


?


In faceri de mici


?


De subliniat ca fiica lui Stolojan, Ada Palea a infiintat in 1992, la 18 ani, societatea „Lory-Ada Import Export Co SRL“, la care detinea 40% din actiuni si la care era si administrator. In 1996, cu putin timp inainte de izbucnirea unui scandal in urma caruia zeci de familii au fost escrocate de partenera sa de afaceri Loreley Petrescu, Ada s-a retras din firma. De asemenea, fratele ei, Vlad a fost si el bagat in afaceri de Theodor Stolojan la scurt timp dupa majorat.


?


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.