Se va face ancheta despre comisioanele imprumuturilor de tara?

Se va face ancheta despre comisioanele imprumuturilor de tara?

0 120

Fostul premier Adrian Năstase întărește informațiile explozive care circulă de ceva vreme în mediile politico-economice, conform cărora în spatele imenselor împrumuturi contractate de guvernanți în ultimul an și jumătate, cu dobînzi maxime, ar sta interese personale ținînd de parandărăt, mai exact comisioane discrete.
Într-un material publicat azi pe blogul propriu, Năstase scrie despre situatia României sub regimul Iohannis:
”Haosul politic se asociază cu dezastrul economic si social, cu situatia catastrofală din spitale si din scoli, cu criza energetică, cu pierderea increderii in institutiile statului.
Guvernul „incendiar” al lui Citu ar vrea să continue cu politica imprumuturilor enorme pentru peticirea bugetului (se va face oare candva o anchetă privind eventualele comisioane?)”.
Și mai afirmă fostul lider pesedist:
Situatia este blocată.
Configuratia parlamentului si rolul nefast al lui Iohannis, care a invrajbit partidele, fac improbabilă realizarea unei majorităti parlamentare stabile. Lipsa de incredere reciprocă a liderilor politici si a acestora in Iohannis blochează orice negocieri serioase.
Alegerea teleghidată a lui Citu in fruntea PNL a facut si mai dificil acest proces. Blocajul este determinat de configuratia parlamentului.
De aici, solutia teoretică – reconfigurarea parlamentului prin alegeri anticipate sau revenirea la sistemul electoral antebelic cu primă electorală (stiu că CCR este impotrivă da, in Grecia, acest sistem functionează).
Sau ridicarea pragului electoral la 10% pentru a se ajunge la un sistem bipartid (model american sau britanic).
Sau, eventual, renuntarea la sistemul semiprezidential (care a produs regimurile Băsescu si Iohannis) in favoarea unui regim parlamentar”. (B.T.I.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.