Se va ecologiza Poiana Narciselor

Se va ecologiza Poiana Narciselor

0 161

Goana dupa aur (la figurat) si lipsa de grija aratata frumusetilor naturii, cum ar fi si Poiana Narciselor din zona Sercaia au facut ca aceasta sa arate din ce in ce mai rau, pierzand din splendoarea si bogatia de altadata.
Totusi, deputatul PNL Gheorghe Gabor a obtinut promisiunea ferma din partea guvernantilor privind alocarea a 250.000 de lei catre Primaria Sercaia pentru executarea unor actiuni de ecologizare in Poiana Narciselor, arie naturala protejata. Din pacate ne-am cam obisnuit ca guvernantii sa nu-si prea tina promisiunile, dar speram ca de data asta o vor face. De aceea si primarul din Sercaia, Cristinel Paltin, a declarat ca nu crede pana nu vede banii in conturile localitatii.
„Sunt satul de promisiuni. Oricum, daca intr-adevar vor veni acesti bani, va fi un lucru bun. Poiana Narciselor trebuie ecologizata si, pentru a obtine rezultate, este nevoie de fonduri mult mai consistente”, a mentionat primarul.
Potrivit afirmatiilor sursei citate, aria protejata este in curs de retrocedare catre fostii proprietari, fapt care, insa, nu va afecta cu nimic regimul de protectie al zonei.
„Singurul drept al proprietarilor va fi reprezentat de dreptul de a cosi suprafata, dar in rest nu pot interveni cu nimic, respectivul perimetru fiind sub incidenta legislatiei ariilor protejate. Deocamdata, Poiana Narciselor are un custode, reprezentat de Romsilva, singurul organism care administreaza respectiva suprafata”.
Daca banii promisi de Guvern vor veni la Sercaia, primarul a sustinut ca intentioneaza sa achizitioneze o freza performanta cu care „sa fie curatate toate tufisurile care au crescut in poienile din zona. Trebuie luate urgent masuri pentru a impiedica impadurirea acestor locuri, pentru ca, daca vrem narcise, trebuie sa tinem cont de faptul ca o floare nu creste in umbra copacilor”.
Din pacate, tot timpul ne impiedicam de cate un „daca”, de sus pana jos, ceea ce face ca un lucru pe care orice gospodar l-ar efectua din reflex sa devina aproape o problema de stat. Dar, cum a spus si primarul Paltin, sa speram ca regula va face in cazul acesta o exceptie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.