Se tulbura apele in PSD?

Se tulbura apele in PSD?

0 158

O anumita presiune existenta in sanul PSD majorata dupa referendum tinde sa compromita tihna din partid si sa faca victime. Purt?torul de cuvant al PSD Bucuresti Ana Birchall a venit in sprijinul sefului organizatiei PSD Bucuresti, Marean Vanghelie, care a anuntat ca va solicita Comitetului Executiv Na?ional excluderea lui Vasile Dancu si a lui Victor Ponta. Birchal a declarat ca Vanghelie a fost mandatat cu unanimitate de voturi in Comitetul Executiv al filialei Bucuresti.


Ana Birchall, protejata a actualului presedinte al partidului Mircea Geoana, a confirmat si motivul actiunii impotriva celor doi colegi: „declaratii contrare politicii adoptate PSD de a vorbi in interior si nu in exterior”.


Potrivit purtatorului de cuvant, propunerea de excludere a lui Vasile Dancu si Victor Ponta, a venit din mai multe directii, fiind sustinuta de cativa membri ai CEX Bucuresti, printre care deputatul Madalin Voicu, consilierul municipal Victor Stan si secretarulul executiv al Comisiei de Arbitraj a PSD, Doru Giugulea, nemultumiti de prestatia celor doi.


Noua rafuiala din PSD are radacini adanci in conflictele dintre grupurile de interese din partid. Asa cum se proceda si in PCR, „propunerile” plecau mai de jos si sanctiunile se plesneau sus! Acum se incearca „facturarea” manierei directe si cam independente a lui Ponta de comenta miscarile unor lideri din partid si desigur daca nu sanctionarea Grupului de la Cluj, cel putin un „cartonas galben” lui Dancu – ideologul ardelenilor.


Oricum meciul este la inceput, „arbitrii” Basescu si PNL sunt interesati sa dureze pana la alegerile din 2008!


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.