SE TESTEAZA O CRIZA A MEDICAMENTELOR?

SE TESTEAZA O CRIZA A MEDICAMENTELOR?

0 52

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat joi ca medicamentele nu vor fi scumpite, iar Ministerul Sanatatii Publice va apara drepturile pacientilor.
”Ministerul Sanatatii Publice este obligat sa asigure accesul pacientilor la tratamente. Nu voi accepta scumpirea medicamentelor in niciun caz, daca nu vor fi elemente convingatoare”, a afirmat Nicolaescu.
Ministrul a facut apel la populatie sa nu se lase manipulata de cei care lanseaza ideea ca farmaciile si spitalele nu vor avea medicamente.
”Este fals. Spitalele sunt obligate sa aiba stocuri pentru cel putin trei saptamani, la fel si farmaciile aflate in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate”, a explicat Eugen Nicolaescu, preluat de catre ROMPRES.
Totodata, ministrul Sanatatii a anuntat ca Ministerul Sanatatii Publice nu va ceda santajului si amenintarilor distribuitorilor de medicamente.
Nicolaescu a aratat ca, dupa sarbatorile pascale, va avea o serie de discutii cu reprezentantii distribuitorilor si importatorilor de medicamente, iar daca nu se va ajunge la un consens va recurge la modificarea legii, in sensul stabilirii de responsabilitati si sanctiuni pentru cei care nu vor asigura medicamentele.
”Nu dorim scumpirea medicamentelor. (…) Suntem dispusi sa modificam legislatia in care sa stabilim riguros ce responsabilitati isi asuma distribuitorii de medicamente si cum vor fi sanctionati”, a spus Nicolaescu.
Reactia ministrului Sanatatii vine ca urmare a anuntului facut de Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania si Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente cu o zi in urma, potrivit careia vor inchide depozitele vineri, 18 aprilie, in semn de protest fata de politicile Ministerului Sanatatii din ultima perioada.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.