Se strang semnaturi online pentru reprezentarea femeilor in conducerea UE

Se strang semnaturi online pentru reprezentarea femeilor in conducerea UE

0 62

Saptamana aceasta, eurodeputata socialista daneza Christel Schaldemose a lansat site-ul www.femalesinfront.eu . Scopul acestui demers este strangerea unui milion de semnaturi de la cetateni europeni pentru a se solicita sefilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana sa numeasca cel putin o femeie intr-una din cele patru pozitii de top din sistemul UE.
In urmatoarele 12 luni, vor trebui alesi cei/cele care vor ocupa functiile de: Presedinte al Consiliului European, Presedintele Comisiei Europene, Presedintele Parlamentului European respectiv Inaltul Reprezentant UE pentru politica externa si de securitate comuna.
„Cel putin unul din aceste posturi ar trebui sa fie ocupat de o femeie. Am auzit argumentul cum ca nu ar fi candidate feminine calificate. Totusi, acest argument nu este convingator avand in vedere ca sunt 250 de milioane de femei in UE. Nu cred ca femeile sunt neaparat mai bune pentru aceste posturi, ci au tot la fel de mult dreptul la ele ca si omologii lor masculini. Cu una sau mai multe femei in pozitii de top, UE ar deveni mult mai reprezentativa pentru cetatenii sai, fapt care ar creste legitimitatea Uniunii”, a declarat initiatoarea.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.