Se scumpeste curentul!

Se scumpeste curentul!

0 107

Tarifele la energia electrica furnizata populatiei ar putea fi majorate cu pana la 4%, la 1 aprilie, decizia finala urmand sa fie luata la sfarsitul saptamanii viitoare, a declarat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris.


Opris a mentionat ca procentul de crestere a tarifelor va fi calculat in functie de influentele generate prin punerea in functiune a unei noi platforme de tranzacuionare a energiei la bursa administrata de OPCOM.


Potrivit acestuia, daca la 1 aprilie va avea loc o crestere de 4%, o noua majorare a tarifelor nu va avea loc mai devreme de luna septembrie sau poate deloc pana la sfarsitul anului.


Cea mai recenta majorare a tarifelor la energia electrica, cu 4,72%, a avut loc la 1 decembrie 2006. Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a anuntat recent ca in acest an tarifele la energia electria vor fi majorate cu 1%-2% peste nivelul inflatiei din acest an.


Conform scenariilor Bancii Nationale a Romaniei, rata medie a inflatiei se va situa in acest an la aproximativ 4,3%, tinta fiind de 4%, cu un interval de variatie de un punct procentual in plus sau in minus.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.