Se scumpeste berea, fratilor !

Se scumpeste berea, fratilor !

0 56

Asociatia – sau uniunea, in cazul de fata este tot un drac – celor care produc bere a anuntat, cu un glas de trompeta a dreptatii, ca din iulie berea se va scumpi.
Acest lucru este urmare a lipsei de hamei, nu numai din tara, dar pe plan international, ceea ce a facut ca pretul la aceasta materie prima sa creasca de sapte-opt ori in ultimul an.
S-a mai scumpit, deasemenea, si maltul – aici nu ni se mai spune cu cat, macar aproximativ – acesta detinand o pondere de 20-25% din pretul de productie al berii.
Bine ca scumpirea intervine abia dupa ce se termina europenele de fotbal, altfel ar fi fost vai de microbistii care agata de cate un meci si cateva beroase, in compania amicilor si, de obicei, in lipsa consoartei, adica in tihna.
Din pacate groaznica voce diavoleasca a reprezentantului asociatiei sau uniunii celor cu produsul berii anunta o scumpire si pentru inceputul lui septembrie, fara sa o motiveze pe aceasta.
Iar noi ce putem face? Stocuri pentru zile negre? Imposibil, din cauza spatiului si al nevestelor, concubinelor, amantelor si alte asemenea.
Si imi piere graiul cand ma gandesc la bietii batranei, care ciupesc din banii de paine, lapte si zarzavaturi cei cativa banuti de-o bere prin vreo carciumioara de cartier, bere bauta in compania amicilor de aceleasi leaturi si in tihna cuvintelor iesite nerestrictionat din gura.
Caci pensiile, ca de altfel toate veniturile, cresc ca piticii in comparatie cu preturile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.