Se sacrifica Aeroportul Baneasa?

Se sacrifica Aeroportul Baneasa?

0 58

O veste proasta pentru persoanele care folosesc zborurile low-cost din si inspre Romania. Principalul aeroport care coopereaza cu firmele low-cost, Aeroportul Baneasa, nu va mai putea functiona foarte multa vreme din cauza legislatiei referitoare la protectia mediului. Problema este ca zona in care este amplasat la ora actuala aeroportul este inconjurata de zone locuite. Singura intrebuintare a aeroportului va fi, din cate se pare, pista care ar putea fi in continuare utilizata pentru cargo usor si avioane mici.
„Baneasa, dupa parerea mea, pe termen lung, va avea o mare problema, pentru ca tot aeroportul este inconjurat de zone locuite si din motive de protectie a mediului nu va mai putea functiona foarte multa vreme”, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu. Pe de alta parte, directorul aeroportului, Stefan Mladin, a declarat: „Orice capitala din lume care se respecta are un astfel de aeroport de oras. Asta are in vedere si Ministerul Transporturilor pentru Aeroportul Baneasa”. Acesta a continuat declarand ca aeroportul se va axa si pe cargo usor (transport de marfa cu aeronave mici si curierat), datorita retelei mari de centre comerciale de care este inconjurat, dar si pe avioanele de business si guvernamentale.
Interese mari sunt insa legate de pretul unui mp de teren in aceasta zona de lux din apropierea capitalei. Aici un mp de teren costa in 2005 intre 100 si 150 euro.
In anul 2008 un mp in zona aeroportului Baneasa costa intre 1500 – 2000 euro mp!

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.