Se roade spre maduva

Se roade spre maduva

0 88

A inceput imparteala caramizilor din temelie.
Abia acuma PSD si PD-l au inceput sa vada ce-i cu temelia, caci frumos aranjatul varf al piramidei sta inca agatat in carligul macaralei, ca sa-l admire tot romanul si sa fie apoi pus pe scormonitura care se va numi temelie, adica functiile mai marunte de prin teritoriu, care insa pot deveni proptele la caz de nevoie.
Teoretic, de ieri s-a trecut la ultima impartire a ciolanului. A venit vremea limbricilor sa-si ia portia. Sunt cei ramasi sa admire de pe-afara cladirea Parlamentului, clientii fara succes, fosti demnitari ai regimului Nastase, precum si droaia de lideri locali, cu bani, dar cu voce de opinca lasata la bariera.
La prefecti este simplu si s-a dat la pace: 17 din soiul acestor apolitici prin lege revin PSD, iar 14 plus cel al Capitalei sunt ai PD-L. Restul de zece, care inoata prin bazine PNL, UDMR sau FDGR, se impart, tot apolitic, in doua. Cutitul politic a taiat feliile in functie de rezultatele alegerilor locale, din vara lui 2008.
Aici sunt curios daca la Brasov va ramane actualul prefect apolitic pesedist, sau daca Basescu a lacrimat pipi pedelist prin buda Prefecturii.
Se mai zvoneste ca, unde prefectul are pielea de o culoare, trebie sa accepte subprefecti de cealalta culoare a coalitiei.
Deasemenea, numirea prefectilor se face de premier, fara considerente politice.
Doamne, ce gradinita! Ori cei ce ne conduc au dat in mintea copiilor, ori ne cred mai prosti decat prevede legea. Si ma intreb: cui foloseste facatura asta, huiduita si in Epoca de Piatra?
Urmeaza rahatul de aur al unor regii, agentii, companii de stat. Parca vad haita de lupi sfasiind caprioara!
Aici exista deja bucati de prada trase deoparte. Pesedistii vor lua RAAPPS, Garda Financiara, Apele si Padurile, adica tot teritorii de interes economic, cu regii profitabile. Ceilalti, pedelistii, si-au pus bine vamile, Garda de Mediu, Drumurile, Posta si Loteria. Ce, din tzatzele astea se suge apa chioara?
Insa, ca orice haita, prevad destramarea ei, mai ales fiind o imperechere impotriva firii.
Si in acest context, cine va avea grija de copiii tarii?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.