Se reia productia la Fabrica de Pulberi din Fagaras

Se reia productia la Fabrica de Pulberi din Fagaras

0 565

Unitatea va stinge datoria de 11 miliarde de lei catre Primaria Fagaras prin cedarea unei cladiri, dupa care va demara licitatia pentru statia de epurare. Fabrica este una dintre cele 15 companii romanesti de stat din industria de armament care au beneficiat de stergerea datoriilor istorice in contextul regional geopolitic actual

Unitatea va stinge datoria de 11 miliarde de lei catre Primaria Fagaras prin cedarea unei cladiri, dupa care va demara licitatia pentru statia de epurare.

Fabrica este una dintre cele 15 companii romanesti de stat din industria de armament care au beneficiat de stergerea datoriilor istorice in contextul regional geopolitic actual.

Dupa ce se va stinge datoria pe care o are fata de autoritatea locala din Fagaras, estimata anul trecut la 11 miliarde de lei, va fi lansata licitatia pentru achizitionarea statiei de epurare a fabricii.nitramonia2

Fabrica de Pulberi de pe platforma Nitramonia s-a aflat pe lista celor 15 companii romanesti de stat din industria de armament, care in urma cu un an, in mai 2014, au beneficiat, printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului, de stergerea datoriilor istorice la bugetul de stat.

Atunci, Guvernul a invocat in sprijinul deciziei sale inclusiv actualul context regional geopolitic care „impune intarirea capacitatii de aparare a Romaniei“.

Companiile au fost scutite de impozitele, taxele si contributiile sociale neachitate pina atunci, si de datoriile catre fondul de risc aferente imprumuturilor externe garantate de stat.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.