Se reduc dobanzile

Se reduc dobanzile

0 101

Veste buna si nu prea. Aste deoarece bancile au anutat ca vor reduce in primul rand dobanzile la depozite si abia apoi pe cele la credite. Anuntul a fost facut in urma deciziei Bancii Nationale de a scadea dobanda de politica monetara.
„Prima reactie a bancilor este sa reduca dobanzile la depozite. Banca este un magazin de bani. (…) Pentru o banca este foarte important mai intai sa isi stabileasca pretul de cumparare si apoi pretul de vanzare. Este o problema de cantar. Este adevarat ca bancile au grija sa isi tina o diferenta mare intre cele doua preturi“, a declarat in presa centrala Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.
O alta persoana indreãtatita sa-si expuna parerea in acesta situatie este si Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). Acesta considera ca demersul este unul normal, “vinavate” de acesta situatie fiind unele masuri si fapte din ultima perioada.„Avem confirmarea ca se infaptuieste contractul cu FMI. BNR va putea elibera banii din rezervele minime obligatorii, iar Ministerul de Finante nu va mai fi atat de activ in atragerea de bani de pe piata interbancara”.
Totusi exista si fireasca intrebare ce se va intampla cu adevarat. Stire ca Romania a fost aproape falimentare in aprilie (vezi imposibilitatea de a plati salariile bugetarilor) facand ca lumea sa priveasca cu alti ochi un imprumut bancar.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.