Se reconfirma: in 15 aprilie incepe lucrul la Aeroport

Se reconfirma: in 15 aprilie incepe lucrul la Aeroport

0 62

Data de 15 aprilie 2008 va deveni una de referinta in istoria Brasovului. Presedintele Consiliului Judetean si Presedintele Comisiei de realizare a Aeroportului din Consiliul Judetean Brasov au reconfirmat ca la aceasta data se va demera constructia Aeroportului International Brasov-Ghimbav. Inaugurarea lucrarilor se va face in prezenta Ministrului Transportuirlor Ludovic Orban si poate si a premierului Calin Popescu Tariceanu, care nu a confirmat insa participarea.
Totodata s-a anuntat si faptul ca firma canadiana care va realiza proiectul, lucrarile si operarea a gasit sursele de finantare pentru constructia obiectivului, existand in prezent o acoperire de 150%.
Pentru inceput insa se vor realiza lucrarile de pregatire a ampasamentului pentru constructie, ce cad, conform contractului de concesiune de lucrari, in sarcina Consiliului Judetean Brasov. Aceste lucrari constau in demolari, racordarea zonei la utilitati, regularizarea albiei Paraului Barsa si lucrari de ingropare a reteleor electrice existente.
Nu doar finantarea investitiei este o certitudine, ci si unele dintre destinatiile aeronavelor ce vor decola de la Brasov: Budapesta, Tel Aviv, Munchen. Este cunoscut ca inca de anul trecut, de la semnarea contractului, o serie de companii aeriene de prestigiu si-au manifestat intentia de a colabora cu noul Aeroport, atat de asteptat.
Conform unui sondaj efectuat la nivelul judetului, aeroportul este cea mai dorita investitie alaturi de reabilitarea drumurilor, care in anumite zone lasa de dorit.
Cu astfel de lucruri ii asteptam pe alesii nostri, nu cu discursuri de doi bani, promisiuni vagi ca vor face “strategii”, afise scumpe si pomeni electorale.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.