Se razbuna nemtii pentru Nokia cu Mercedes?

Se razbuna nemtii pentru Nokia cu Mercedes?

0 65

Transferul activitatii fabricii Nokia din Bochum la Jucu, jud. Cluj, i-a ridicat pe nemti impotriva noastra. Desi la vremea respectiva se vorbea serios de o fabrica Mercedes Romania, ulterior reprezentantii firmei s-au reorientat. Motivul invocat pentru ocolirea tarii noastre este infrastructura proasta. Nu putem decat sa inghitim galusca. Desi in ultimii ani activitatea principala a fost constructia si reabilitarea de drumuri, acestea sunt pline de gropi, serpentine, majoritatea au cate o singura banda pe fiecare sens, catastrofa. In aceste conditii nu putem sa fim foarte suparati ca nemtii au ales sa construiasca fabrica in Ungaria, chiar daca ii banuim ca se razbuna.
Noua capacitate de productie, care inseamna o investitie de 800 de milioane de euro, va fi realizata in orasul Kecskemet, situat la 80 km sud de Budapesta. „Viitoarea uzina ofera cele mai bune perspective de afaceri. Zona indeplineste toate cerintele calitative si cantitative necesare pentru productia de automobile Mercedes-Benz”, a declarat directorul operational de la divizia Mercedes-Benz Cars, Rainer Schm?ckle.
Potrivit unui comunicat Daimler, noua fabrica va crea pentru inceput 2.500 de locuri de munca si va sustine extinderea gamei de automobile de la doua la patru modele. Constructorul german de masini va investi 600 de milioane in plus pentru fabrica Rastatt din Germania, unde se fabrica modelele A-Classe si B-Classe. Investitia este cea mai mare investitie din Ungaria de la schimbarea de regim.
Primul-ministru Ferenc Gyurcsany a salutat decizia si a semnalat ca fabricarea a 100 mii de autoturisme anual reprezinta doar inceputul, intrucat, potrivit planurilor Daimler-Benz, uzina se va extinde ulterior.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.