Se pune batista pe tambal?! IGPR despre verificările în Cazul Godină!

Se pune batista pe tambal?!
IGPR despre verificările în Cazul Godină!

0 584

Vineri, spre finalul zilei, un comunicat al Poliției Române aduce detalii care ar trebui sa faca lumina in deja cunoscutul Dosar Mircea Godina, „lucratorul de la rutiera” brasoveana. Practic, evenimentul de la Brasov nu a facut altceva decat sa „puna cu picioarele pe pamant” si sa transleze MAI de la  binecunoscutele elemente festiviste ce au insotit de-a lungul timpului Bilanțul a activității Poliției Române, la o realitate care nu face cinste institutiei. In aceasta Politie se lupta totusi cu infractionalitatea, cu traficul de droguri, se munceste sa se asigure linistea cetatenilor, dar sunt prezente si lucruri care nu fac cinste si umbresc munca si onestitatea celor care isi fac datoria.
O echipă de control a efectuat verificări la Brașov în cazul sesizărilor făcute de agentul șef Marian Godină iar toate informațiile apărute ulterior vor fi înaintate parchetului, a precizat, vineri, inspectorul general al Poliției Române, Bogdan Despescu.Bogdan Despescu.
„Echipa de control a efectuat verificări pentru agentul Godină, toate celelalte aspecte care au venit ulterior semnalării în cauză vor fi înaintate spre competentă soluționare aceluiași organ de parchet”, a răspuns Despescu, cu prilejul ședinței de Bilanț a Activității Poliției Române pe 2015, întrebat de jurnaliști dacă controlul de la Brașov a fost doar în cazul lui Godină.
El a precizat că acel control a fost trimis ca urmare a semnalărilor din presă.
„Vizavi de cazul de la Brașov, fac precizarea că acel control a fost trimis de inspectorul general al Poliției Române, urmare a semnalărilor din presă. Controlul a stabilit aspecte de natură penală semnalate de agentul respectiv, fapt pentru care am înaintat pentru competentă soluționare la Parchetul Judecătoriei Brașov. În concluzia respectivă se face referire la aspecte care pot atrage răspunderea penală, urmare a semnalării agentului. Lăsăm parchetul să se pronunțe cu privire la această cauză”, a spus șeful IGPR.Marian Godina C

Cine va pune batista pe tambal?
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, Postolache Florin Nicolae, a declarat miercuri într-o conferință de presă că așteaptă raportul de la IGPR în cazul agentului șef Marian Godină și, în funcție de datele din raport, vor fi efectuate încadrările juridice corespunzătoare și se va dispune începerea urmăririi penale și vor fi demarate cercetările.
Raportul de control al IGPR a fost întocmit după un control efectuat marți la sediul IPJ Brașov de către Direcția de Control Intern al IGPR.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a fost sesizat de către Direcția Control Intern, care a efectuat verificări privind „posibila săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul de către șefii profesionali’ ai agentului șef Marian Godină, în legătură cu „presupuse intervenții în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancționată contravențional”.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.