Se promite mai puţină birocraţie – Ordonanţa pentru accelerarea investiţiilor în infrastructură

Se promite mai puţină birocraţie – Ordonanţa pentru accelerarea investiţiilor în infrastructură

0 364

Guvernul a aprobat în şedinţa de saptamana trecuta o ordonanţă de urgenţă care ar trebui să deblocheze mai multe proiecte de infrastructură. În prezent CNADNR trebuie să aştepte aproximativ şase luni pentru avizele necesare.
Prin această ordonanţă Ministerul Transporturilor speră să deblocheze mai multe proiecte de autostrăzi, cum ar fi Târgu Mureş – Ogra, Ogra- Câmpia Turzii, Sebeş – Turda.
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, spunea, în urmă cu o lună, că CNADNR speră să dea în folosinţă în acest an aproximativ 80 de km de autostradă şi să fie redeschisă traficului şi autostrada Orăştie-Sibiu, transmis Ionuţ Gheorghe pentru Telejurnal.
Ordonanța de urgență privind proiectele de infrastructură va clarifica și simplifica procedurile privind obținerea autorizațiilor și avizelor necesare derulării unor astfel de lucrări și va pune la dispoziția Ministerului Transporturilor un instrument care să permită accelerarea unor investiții în curs, dar și eficientizarea activității CNADNR, a declarat premierul Dacian Cioloș.CNADNR - logo
„Astăzi vom avea pe ordinea de zi și sper să fim în măsură să aprobăm și ordonanța de urgență cu proiectele de infrastructură pe care am promis-o deja de câteva săptămâni și care sper eu să fie în măsură să accelereze anumite investiții care sunt în curs și să clarifice lucrurile pentru alte investiții care se pregătesc. Prin această ordonanță vom clarifica modalitățile de accelerare a obținerii autorizațiilor de construcții și valabilitatea autorizațiilor avizelor și certificatelor de urbanism care, până acum, după un termen limită, expirau și trebuiau din nou obținute când erau întârzieri în efectuarea lucrărilor. Cu această ordonanță clarificăm și simplificăm lucrurile”, a precizat premierul, în deschiderea ședinței de Guvern.
Dacian Ciooş s-a referit la clarificarea pasajelor privind situaţiile în care autostrada taie o parcelă în două. De asemena şi-a exprimat speranţa că va fi accelerată şi partea de reforma la CNADNR.
Și sper eu să accelerăm și partea de reformă și reorganizare și eficientizare, pentru că asta mă interesează la CNADNR. Sunt două lucruri care trebuie să meargă în paralel. Partea aceasta de procedură și partea administrativă, care ține de deciziile în privința bunei funcționări a CNADNR-ului, a mai spus premierul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.