Se pare că nemții au schimbat decizia – vor trimite tancuri de...

Se pare că nemții au schimbat decizia – vor trimite tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina!

1 81

Așa cum era de așteptat Germania a schimbat de drum. Fără îndoială nemții au obținut ce și-au dorit (de la americani) și vor trimite tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina.
Presa internațională titrează – cancelarul Scholz a decis să livreze tancuri de luptă Ucrainei. Pe cale de consecință și tancurile Abrams ar putea veni din SUA.
La această decizie se adugă permisiunea germanilor de a exporta astfel de tancuri care sunt deținute și de alte state, cum ar fi Polonia.
Din informțiile din această dimineață Germania va livra tancuri de luptă Leopard 2 Ucrainei. Potrivit revistei de știri „Spiegel”, cel puțin o companie de Leopard 2A6 urmează să fie livrată.
„Leopard 2 este un tanc modern, bine protejat și cu senzori de calitate”,
a declarat pentru CNN Jack Watling, expert militar în cadrul Institutului de Studii Strategice de la Londra (Royal United Service Institute – RUSI). „Inițial, tancul a fost proiectat special pentru a putea fi operat și întreținut de către recruți, prin urmare este mai simplu de folosit pe câmpul de luptă, comparativ cu alte tancuri NATO, precum Challenger 2”.
Conform informațiilor din surse deschise publicate pe blogurile militare, tancul Leopard are un sistem de ochire cu telemetru laser și cameră termală, conectate la un sistem computerizat de conducere a focului. Acest sistem calculează automat și precis distanța, face corecțiile balistice în funcție de teren, tipul de muniție folosită și condițiile meteo, potrivit digi24.ro
Sistemele moderne de conducere a focului, precum cele de pe tancurile Leopard, permit descoperirea și identificarea rapidă a țintei, direcționarea rapidă a tunului pe țintă și menținerea stabilizată a tunului pe direcția de urmărire. Astfel, un tanc Leopard poate angaja ținte până la o distanță de 9.900 de metri.
Vom vedea curând reacția Federației Ruse, în urma acestor noi livrări de armament Ucrainei. Un Lucru este cât se poate de clar – livrarile de armament ofensiv sunt interpretate ca o declarație de război.
In cursul acestei zile sunt așteptate comunicatele oficiale ale Germaniei si SUA.

Vlad T.

COMENTARII

  1. Fostul ministru al apararii germane a fost fortata sa demisioneze. A procedat corect, desi i s-a impus sa dea tancuri lui ucro. Sigur noul ministru impreuna cu Scholz au hotarat sa le trimita Leopard. spre bucuria proastei de ministru de extern care nu stie nimic, dar este ca si Zumbi, mare greseala, asa vor spune iar ca Germania este nazista. Asa se doreste ca sa intre in razbel si sa fie distrusa, ca si Romania.
    In loc sa se termine galceava, creste in proportii. Ma tem pentru noi toti care suntem in Eu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.