Se modifica regulile permiselor si cartilor de sedere in Italia

Se modifica regulile permiselor si cartilor de sedere in Italia

0 267

De luni, 11 decembrie, va intra in vigoare un nou sistem de reinnoire a permiselor si cartilor de sedere in Italia. Pentru majoritatea tipurilor de premise si carti de sedere, solicitarea va trebui trimisa personal de cel interesat la anumite oficii postale. Questura (politia) se va mai ocupa numai de documentele de afaceri, ingrijiri medicale, concursuri sportive, motive umanitare, asil politic, minori, justitie, integrarea minorilor sau invitatii.


Pentru cei care vor sa trimita solicitarea prin posta, trebuie sa ia de la oficiile postale, formularele necesare, care sunt gratuite. Formularele vor trebui completate cu pix negru si in spatiile indicate.


Documentatia va trebui completata ulterior cu un timbru de 14,62 euro, chitanta de plata a permisului de sedere electronic in valoare de 27,50 euro. De asemenea, va trebui o copie a permisului sau cartii de sedere de reinnoit sau modificat. Plicul nu va trebui sigilat aceasta cazand in sarcina operatorului postal. Cererea va trebui trimisa cu recomandatia „recomandat”. La momentul prezentarii cererii trebuie platita suma de 30 euro. Chitanta care dovedeste ca cererea a fost expediata „recomandat” este foarte importanta intrucat codurile inscriptionate vor permite accesul intr-o arie rezervata a portalului de internet www.portaleimmigrazione.it pentru a vedea in ce stadiu se afla cererea.

Ulterior, o scrisoare recomandata va avertiza solicitantul cu privire la o intalnire la Questura, pentru examenul amprentelor digitale, si eventual completarea documentatiei, daca este cazul. O alta recomandata va avertiza asupra datei in care trebuie mers la Questura pentru intrarea in posesia noului permis de sedere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.