Se modifica perioada examenelor de corijenta pentru clasa a VIII-a

Se modifica perioada examenelor de corijenta pentru clasa a VIII-a

0 218


Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului precizeaza ca perioada speciala prevazuta pentru corigente la clasa a VIII-a este 11-13 iulie 2007, aceasta neputand fi modificata, asa cum a solicitat Grupul Parlamentar al Partidului Conservator in scrisoarea deschisa adresata ministrului educatiei.


La stabilirea perioadei de examene de corigenta pentru clasa a VIII-a, MECT a urmarit sa ofere elevilor suficient timp de pregatire pentru promovarea acestui examen, precum si posibilitatea ca cei ce promoveaza aceste examene sa completeze, in perioada 16-20 iulie, optiunile pentru cea de a doua etapa a admiterii computerizate, conform calendarului admiterii.??


Reamintim faptul ca incheierea cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a s-a realizat in data de 8 iunie, iar prima proba a testelor nationale este programata pentru data de 18 iunie.


In conformitate cu prevederile Legii Invatamantului, durata invatamantului obligatoriu este de 10 clase, prin urmare, metodologiile elaborate de minister au in vedere asigurarea accesului in clasa a IX-a pentru toti absolventi clasei a VIII-a. Diferenta dintre absolventii clasei a VIII-a care au promovat testele nationale si cei care nu au promovat aceste teste este ca acestia din urma se pot inscrie in clasa a IX-a doar la scolile de arte si meserii.


Absolventii clasei a IX-a de la scolile de arte si meserii se pot transfera la liceu, dupa promovarea testelor nationale si a examenelor de diferente. Prin urmare, indiferent daca au promovat sau nu testele nationale, absolventii clasei a VIII-a , vor fi admisi in clasa a IX-a fara ca acestia sa piarda un an de studiu.


La testele nationale au dreptul sa se prezinte persoanele care au promovat clasa a VIII-a in seria curenta sau in seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate sau testele nationale. In situatia nepromovarii testelor, acestea pot fi sustinute in oricare din sesiunile ulterioare, fara taxe. (Sursa: comunicat MECT)


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.