Se modernizează locurile de joacă din cartiere și pe cele de la...

Se modernizează locurile de joacă din cartiere și pe cele de la creșe și grădinițe; o parte dintre echipamente sunt dedicate persoanelor cu dizabilități locomotorii

0 29

Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție pentru furnizarea și montarea de echipamente pentru parcuri, spații de agrement și terenuri de joacă în municipiul Brașov.

În cadrul acestei proceduri, municipalitatea va achiziționa mai multe sisteme din lemn cu turn, sisteme de cățărare, trambuline, leagăne, tiroliene, tobogane, precum și echipamente necesare pentru activități sportive.

Scopul acestei achiziții este de a înlocui unele dintre echipamentele din parcuri, dar și de a amenaja noi locuri de joacă în curțile creșelor și grădinițelor. Valoarea achiziției este de aproape 5 milioane de lei.

Am lansat licitația pentru achiziția și montarea de echipamente pentru locurile de joacă. Pe lângă înlocuirea celor care nu mai oferă condiții optime din parcurile mari ale Brașovului, prin această achiziție vrem să dotăm câteva creșe și grădinițe, acolo unde există cerere, cu locuri de joacă și vrem să dezvoltăm și mai mult facilitățile de acest gen pentru copiii cu dizabilități locomotorii. Astfel, ei vor avea la dispoziție leagăne, castele din lemn și rotative pe care le pot utiliza ușor și în condiții de siguranță. Tot în cadrul acestei proceduri, vom achiziționa și mese de tenis și panouri de baschet, astfel încât să dezvoltăm și mai mult sportul de masă. Brașovul trebuie să treacă la o nouă etapă atât în privința condițiilor oferite copiilor la locurile de joacă, cât și a accesibilității crescute pentru persoanele cu nevoi speciale”, a precizat primarul Allen Coliban.

Conform caietului de sarcini, primăria va achiziționa mai multe tipuri de sisteme de lemn cu turnuri, de tip avion, diferite sisteme de cățărare, trambuline, mai multe modele de leagăne – tip cuib, cu două coșuri, cu două locuri, cu acces pentru persoanele cu dizabilități,  tiroliană , sisteme cu acces pentru copiii cu dizabilități, rotative pentru persoanele cu nevoi speciale, elemente pe arc, tobogane, cumpene pe arcuri, dar și suprafețe de amortizare din cauciuc.

Durata maximă de livrare și montare a echipamentelor este de 6 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea estimată a acestui contract este 4.955.210,08 lei + TVA, fonduri din bugetul local.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 80 de puncte, iar perioada de post garanție alte 20 de puncte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26 iunie 2023, ora 15:00.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.