Se modernizeaza gradinile zoologice

Se modernizeaza gradinile zoologice

0 99

Aceste adaposturi pentru animalele si pasarile salbatice sunt adevarate focare de infectie, pline de mizerie, unde bietele necuvantatoare, flamande si insetate, sunt tinute in custi prea mici, reci. Explicatia tuturor este aceeasi: nu sunt fonduri. Gradina zoologica din cartierul Noua de la noi din oras este total interzisa iubitorilor de animale, care au inima slaba. Intr-una din lunile acestui an, se nascuse in captivitate un pui de tigru, lucru extrem de rar intalnit la felinele aflate in captivitate. Dupa cateva saptamani, puiul a murit din cauza conditiilor execrabile si a lipsei de interes a celor raspunzatori de starea de sanatate a acestor animale.


Dupa mai multe incidente neplacute semnalate la diferite gradini zoologice din Bucuresti si din tara, se pare ca guvernul s-a gandit sa ia atitudine si in aceasta privinta.


??????????? Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile va finanta modernizarea gradinilor zoologice cu 130 milioane lei (aprox 38 milioane euro). Din aceasta suma, 75% vine din alocare de la bugetul de stat, restul de 25% va fi asigurat de catre autoritatile locale. Banii se vor aloca pana la sfarsitul anului 2012, de acestia beneficiand un numar de 14 gradini zoologice.
??????????? Din cele 28 de autoritati locale doar 18 au depus proiecte petru accesarea fondurilor necesare modernizarii gradinilor zoologice. Fara consumarea acestor bani, pentru adaptarea gradinilor zoologice la cerintele UE, acestea risca sa fie inchise anul viitor.


Lucia Varga, Secretar de Stat declara: „Este foarte important pentru educatia copiilor din Romania sa intre in contact cu animalele, sa inteleaga rolul lor in ecosistem. Aceste lucruri ii vor determina sa aprecieze corect la maturitate actiunile care pot avea un rol negativ asupra mediului. Din cauza lipsei de finantare, multe din aceste gradini zoologice trebuiau sa fie inchise in 2008, insa acum asiguram conditiile de trai necesare animalelor conform standardelor europene.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.