Se lucreaza la tronsonul al treilea al Ocolitoarei

Se lucreaza la tronsonul al treilea al Ocolitoarei

0 89

Au demarat lucrarile la ceea ce autoritatile locale numesc cel de-al treilea tronson al Ocolitoarei Brasovului, menite sa fluidizeze circulatia la intrarile in Brasov dinspre Cristian si Ghimbav. Sistematizarea zonei va include amenjarea a trei sensuri giratorii si a unei bretele, care va lega DN 73 de DN 1, scutindu-i in acest fel pe soferii care vin dinspre Cristian de asteptarea la pasajul CFR.
Perimetrul de langa podul care leaga municipiul de DN1 (din zona Calea Fagarasului spre Ghimbav) va fi reamenajat, in scopul evitarii accidentelor care se produceau frecvent in zona.
Un prim sens giratoriu va fi amenajat pe drumul care vine dinspre Bartolomeu, urmand ca participantii la trafic sa nu mai fie nevoiti sa urce pe pod si sa intre pe un traseu nou, care va trece pe sub pod, pe langa calea ferata.
Daca vor sa ajunga in oras, soferii vor putea ulterior sa urce pe pod, dar de pe partea sensului de mers spre Brasov, fara a mai traversa sensul invers de trafic. Va fi amenajat un al doilea sens giratoriu pe partea opusa a podului, pentru a prelua si circulatia de pe noua bretea de circulatie.
Ultimul sens giratoriu va fi amplasat chiar pe DN1, la intrarea in oras, unde exista deja un drum care leaga artera de DN 73 (spre Cristian-Rasnov). Pe acest traseu, insa, accesul se face cu dificultate in cazul masinilor care vin dinspre Brasov si sunt nevoite sa taie sensul de circulatie opus, dinspre Ghimbav.
Lucrarile au fost deja lansate, iar spatiul pe care va fi turnat covorul asfaltic a fost nivelat.
V.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.