Se lanseaza primii hibrizi auto

Se lanseaza primii hibrizi auto

0 94

Companiile Aptera, General Motors, Tesla, Porsche si Venturi se pregatesc sa atace piata hibrizilor electrici, testata cu succes pana acum de Toyota Prius
In lunile si anii ce vor veni, majoritatea fabricantilor auto de marca se vor prezenta la showroom-uri macar cu un model hibrid, arata Msnbc.com.
Anul acesta, de exemplu, ar putea iesi pe strazi Aptera Typ-1, un autovehicul cu trei roti clasificat oficial drept motocicleta.
Este vorba de un hibrid electric ce poate parcurge aproape 500 de kilometri cu circa 3,3 litri de benzina, bateria incarcandu-se complet dupa patru ore. Viteza maxima trece de 135 km/h, iar autovehiculul poate ajunge de la 0 la 100 km/h in mai putin de 10 secunde.
Totodata, in aprilie 2009, Honda va lansa si ea un hibrid electric pe benzina, sub forma unui hatchback cu cinci usi, pentru care nu a gasit inca un nume de botez, dar care va fi vandut la pretul de sub 20.000 de dolari.
Lexus, divizia luxoasa a companiei Toyota, produce deja versiuni hibride pentru berlinele GS si LS, dar planurile pentru un model din aceasta gama doar pe baza de hibrid, inrudit cu Prius, vor fi dezvaluite anul viitor la adunarea fanilor auto de la Motown, dupa cum a precizat la Salonul Auto de la Detroit presedintele japonez Katusaki Watanabe.
General Motors a anuntat pentru 2010 noul Chevy Volt, ce va folosi un motor electric alimentat de o baterie. O singura incarcare a acesteia poate rula automobilul timp de 65 de kilometri, dupa care intervine un motor pe benzina timp de sase ore, pana se realimenteaza bateria. Viteza maxima a hibridului se va situa intre 160 si 190 km/h.
La randul ei, Tesla Motors a anuntat in februarie ca viitorul sau proiect va include o versiune cu hibrid electric pentru modelul Tesla Roadster.
Si nemtii de la Porsche se pregatesc sa intre pe piata hibrizilor. SUV-ul lor Cayenne va fi echipat cu un hibrid electric pana in 2010, la fel si berlina cu patru usi Panamera, dar la o data inca necunoscuta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.