Se joaca tandemul la Congresul PSD!

Se joaca tandemul la Congresul PSD!

0 104

Diaconescu (vicepresedintele PSD) a confirmat faptul ca a discutat atat cu Nastase, cat si cu Geoana, dar si cu alti lideri ai PSD (probabil Ponta), ideea unor candidaturi in echipa pentru Congresul PSD din primavara.
El a evitat sa precizeze daca a luat o decizie in ceea ce priveste o eventuala candidatura a sa si pentru ce functie.
Surse din PSD declarasera, joi, pentru MEDIAFAX, ca Diaconescu, creditat de unii lideri ca potential candidat la presedintia partidului, a avut, in ultimele zile, propuneri de candidatura in tandem la congres atat din partea lui Mircea Geoana, cat si a lui Adrian Nastase.
Diaconescu a confirmat, la Realitatea FM, ca a discutat cu mai multi colegi ideea de a forma o echipa de candidaturi.
„Ma onoreaza increderea tuturor acestora si sunt convins ca, in conditiile in care sunt considerat util, sunt gata sa fac parte dintr-o echipa”, a afirmat el.
Diaconescu a evitat sa precizeze daca a decis pentru ce functie ar putea candida la Congresul PSD si alaturi de cine.
Intrebat din care echipa ar putea face parte, el a spus ca este prematur sa se pronunte, decizia lui depinzand de discutiile ideologice din partid.
Diaconescu a avansat, totusi, numele lui Victor Ponta, afirmand ca, din punctul lui de vedere, acesta „face parte dintr-o echipa”.
El a insistat asupra nevoii unei discutii ideologice in PSD, care sa stabileasca o platforma doctrinara coerenta.
„In functie de modul in care vom reusi un proiect ideologic, pentru ca eu tin foarte mult la aceasta identitate de stanga, ne vom putea face si o idee, inclusiv eu, in legatura cu cei care pot pune in aplicare acest proiect ideologic. Eu tin foarte mult la acest aspect, pentru ca si PSD, din pacate, a intrat intr-un anumit siaj de mercantilism”, a spus Diaconescu.
El a mai afirmat ca, dupa Comitetul Executiv National, din 25 ianuarie, se vor putea contura principalele candidaturi la functiile de conducere, iar Consiliul National de la mijlocul lui februarie va clarifica si proiectul ideologic pe care il va adopta PSD.
Pe de alta parte, Diaconescu s-a pronuntat pentru o modificare a Statutului PSD prin care candidaturile la functiile de conducere la nivel central sa aiba loc pe baza unor motiuni, incluzand atat promovarea unui proiect politic, cat si a unei echipe de conducere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.