Se întorc vântul putetnic, temperaturile de îngheţ şi ninsoarea, la munte: judeţul...

Se întorc vântul putetnic, temperaturile de îngheţ şi ninsoarea, la munte: judeţul Braşov, sub cod galben!

0 89

ACTUALIZARE 18:00 * 19 judeţe intră, de marţi seara, sub o atenţionare Cod galben de  intensificări ale vântului, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie .
Potrivit ANM, în intervalul 14 aprilie, ora 21:00 – 15 aprilie, ora 6:00, în judeţe din Dobrogea, sudul Moldovei şi în jumătatea estică a Munteniei vântul va sufla cu viteze în general de 55 – 75 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi 80 – 100 km/h, spulberând zăpada.
Totodată, în regiunile vestice, nordice şi centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă şi local îngheţ la sol.
Judeţele care se vor afla sub atenţionare Cod galben sunt: Tulcea, Constanţa, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Buzău, Covasna, Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

* * *

ANM a emis o avertizare meteo, cod galben, cu interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 06:00 – 14 aprilie, ora 21:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte
În dimineața zilei de marți (14 aprilie), în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h.
Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.
De asemenea, a fost emis cod galben, cu interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 21:00 – 15 aprilie, ora 06:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului.
În Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada.

Notă:
În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.