Se intetesc controalele OJPC

Se intetesc controalele OJPC

0 97

Acuma, ca vin sarbatorile de iarna si tot omul se imbulzeste la cumparaturi, si inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului au inceput controalele mai la sange prin pietele agroalimentare si prin magazinele cu alimente.
Au inceput ieri, cu un control in piata agroalimentara Tractoru, unde au gasit treburile in regula, caci cei cu vreo musca pe caciula au „inchis” tarabele si au intins-o. Singurii amendati au fost cei de la un mic magazin cu produse si preparate din carne, unde inspectorii au gasit 10 tavite din acelea de plastic si care contineau mici proaspeti, nu din aceia congelati. Cele 10 tavite au fost confiscate, tocmai pentru ca nu erau bocna, chiar daca actele dovedeau ca fusesera aduse in acea dimineata, iar multi cumparatori prefera acest fel de mici in locul celor congelati, care, uneori, dupa decongelare, seamana cu o pasta de lipit.
In urmatoaree zile inspectorii OJPC au promis controale si in celelalte piete, dar si in magazine care comercializeaza marfuri nealimentare, avand insa legatura cu sarbatorile de iarna.
In context sugerez ca acesti inspectori sa ia la bani marunti si ducandu-se „in haita” si marile magazine, unde in dese randuri se gasesc nereguli, mai ales in ce priveste calitatea marfurilor alimentare, dar si in diferente de pret intre raft si casa de marcaj. Caci sefii acestor magazine gandesc: este inghesuiala, bagamtot ca sa scapam de marfa.
Sa speram in eficienta acestor controale, facute insa cumai mult discernamant, nu ca in cazul pastei proaspete pentru mici.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.