Se inmultesc cazurile de AH1N1

Se inmultesc cazurile de AH1N1

0 53

Dintre cele 132 de noi cazuri din ultimele 24 de ore, 101 au fost confirmate prin teste de laborator si 31 pe criterii clinice si link epidemiologic (context epidemiologic, existenta unor persoane bolnave in familie, etc).
Cele mai multe cazuri de gripa cu virus A/H1N1 au fost depistate in Bucuresti (35) si in Bacau (13).
Cele doua noi cazuri din Brasov au fost confirmate prin teste de laborator.
Numarul total al imbolnavirilor a ajuns astfel la 1.651.

In acelasi timp se poate arata ca a inceput vaccinarea contra gripei sezoniere, adica acea vaccinare care se face in fiecare an – cine doreste – tarziu in toamna pentru formele de gripa obisnuite.

Dr. Gabriela Proca, sefa Serviciului de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP, a declarat ca au fost deja distribuite primele doze de vaccin antigripal “de sezon”, care, conform noii strategii a ministerului, au fost directionate spre medicii de familie, care vor face strict imunizarea persoanelor de peste 65 de ani, desi in anii trecuti erau mai multe categorii medicale si sociale incluse.
“Noi am comandat 70.000 de doze, dar ni s-au alocat 17.000. S-a facut si o suplimentare de circa 4.000 de doze. Deocamdata am dat fiecarui medic cate 48 de doze, le vom mai da circa 10-15”, a explicat dr. Proca.

Impotriva celelaltei gripe, a gripei noi, vor fi imunizate cu prioritate trei categorii: elevii, studentii si personalul medical din spitale si de la Ambulanta.
Vaccinarea ar fi trebuit sa inceapa in 26 noiembrie, dar deocamdata nu se stie nimic precis din partea unui minister condus pe jumatate de un ministru care nu are nicio legatura cu medicina si sanatatea.
Sa speram ca aceasta stare stupida si nesanatoasa va fi vaccinata cat mai curand.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.