Se inchide Bere Azuga

Se inchide Bere Azuga

0 108

Vestita fabrica de bere de la Azuga se inchide. Noii proprietari, cei de la Ursus Breweries, socotesc ca aceasta este prea mica pentru planurile lor de promovare a marcii si prefera sa o inchida in loc sa-i dubleze sau sa-i tripleze capacitatea prin extinderea spatiului de fabricare a placutei licori de la Azuga, placuta mai ales apei de munte folosita la fabricarea berii.
Productia de bere de la fabrica din Azuga va fi transferata la alte unitati ale companiei Ursus Breweries , astfel ajungand pe drumuri circa 150 de angajati.
Explicatia este ca se doreste promovarea marcii Azuga la nivel national, fabrica unde este produsa acum fiind prea mica pentru a face fata unui asemenea pas. Probabil cei de la Ursus gandesc dupa principiul ca si salamul de Sibiu sau branza de Braila se pot face si la oradea, Timisoara sau Suceava. Este drept, ei au specialistii lor, insa eu stiu, de cand eram copil si ascultam discutiile celor mari, devenind apoi si eu consumator, ca la bere conteaza foarte mult apa care intra in reteta, aici fiind vorba de calitatea ei. Si unde poti gasi apa mai buna decat sus la munte? Ce, se poate compara apa de la tzutzuroiul apartamentului cu cea oferita de izvorul de la Pietrele lui Solomon?
In sfarsit, Ursus Breweries a cumparat 71% din actiunile Bere Azuga, la inceputul acestui an, de la omul de afaceri Valeriu Moraru, suma tranzactiei nefiind facuta publica, fapt ce conteaza mai putin in cazul acesta.
Este pacat insa ca mai dispare un simbol al traditiilor locului, prin interventii economice brutale si alte cine stie ce interese, asa cum s-a intamplat cu ciocolata sau pasta de dinti brasovene.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.