Se închid restaurantele, terasele, barurile și se vor opri toate activitățile în...

Se închid restaurantele, terasele, barurile și se vor opri toate activitățile în spații închise!

0 101

Măsurile anunțate de autorități, în ideea limitării numărului de infectări cu Covid 29, se rostogolesc precum un bulgăre și devin, din ce în ce mai consistente și diversificate.
Marți seara, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi măsuri în contextul stării de urgență instituite în țara noastră din cauza epidemiei de coronavirus, printre acestea numărându-se și închiderea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, care vor avea voie să vândă doar produse care nu sunt destinate consumului în locație.

„Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației”, a spus Marcel Vela.

În schimb, a precizat el, „este permisă organizarea de către unitățile economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client”.

,,Decizia se referă la suspendarea tuturor activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală realizate în spaţii închise”, a anunțat Marcel Vela

Întrunirile, manifestările vor fi permise doar în aer liber, însă nu vor putea să cuprindă mai mult de o sută de persoane. La astfel de întruniri, organizatorii vor trebui să ia măsuri stricte, pentru a-i proteja pe participanți, printre ele aflându-se obligativitatea ca între persoanele care iau parte la manifestările respective să existe o distanță de siguranță de 1 metru!

Ministrul de Interne a mai anunțat, suspendarea zborurilor între România și Spania, pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, suspendarea zborurilor între România și Italia se prelungește cu încă 14 zile, începând cu 23 martie. „Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, transport marfă, corespondență, umanitare, aterizări tehnice, necomerciale sau de urgență”, a precizat ministrul Marcel Vela.

În plus, ministrul a anunțat că toți conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitate mai mare de 3,5 tone au obligația ca, la trecerea graniței, să aibă mijloace de protecție: dezinfectant, manuși, mască pentru faţă şi să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinaţie.

Conducătorii de TIR-uri care sosesc din zone „roşii” sau zone „galbene” ori au tranzitat aceste zone nu se supun măsurilor de carantină sau izolare dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptome asociate infecţiei cu noul coronavirus, a mai spus ministrul de Interne.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.