Se goleste parlamentul?

Se goleste parlamentul?

0 101

Listele pentru alegerile europarlamentare sunt pline de senatori si deputati in functie, in Parlamentul de la Bucuresti. Daca electoratul va decide in consecinta, multi dintre ei vor trebui sa paraseasca fotoliile din Parlamentul Romaniei, in favoarea Parlamentului European.


Aceasta situatie este valabila pentru toate partidele. Democratii ?i-ar putea pierde pe Roberta Anastase, Monica Iacob-Ridzi, Marian Jean Marinescu si Maria Petre.


Liberalii vor trebui sa-si ia la revedere de la Adina Valean si Cristian Busoi, care au sanse mari sa fie „detasati definitiv” la Bruxelles.


Cel mai afectat partid ar fi PSD, care ar putea ramane fara opt personalitati, respectiv Titus Corlatean, Adrian Severin, Rovana Plumb, Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Gabriela Cretu, Adriana Ticau si Corina Cretu.


Situatia arata inca o data lipsa acuta de cadre din PSD si teama de alegerile parlamentare de la noi. Cei cativa care se afla in fruntea listei PSD se retrag la loc caldut de unde vor pleca abia la urmatoarele alegeri, pe cadn din Parlamentul nostru s-ar putea sa plece peste cateva luni.


In vederea rezolvarii rapide a inlocuirii parlamentarilor PD si PNL alesi in 25 noiembrie, cu urmatorii candidati de pe listele din 2004 ale Aliantei DA, liberalii vor cere Comisiei juridice a Camerei Deputatilor un punct de vedere in legatura cu validarea noilor parlamentari liberali si democrati, doar prin semnatura presedintelui fiecarui partid si nu a ambilor, asa cum prevedea protocolul Aliantei DA.


In cazul in care PNL nu va ajunge la un acord cu PD in privinta mandatelor vacante, liberalii vor propune ca 13 dintre locurile ramase libere prin demisia unor parlamentari PNL si PD sa fie scazute din cvorumul de sedinta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.