Se fac pregatiri pentru inceperea lucrarilor la aeroport

Se fac pregatiri pentru inceperea lucrarilor la aeroport

0 82

Cu toate itele incalcite datorate in special birocratiei si politizarii excesive, aeroportul iese la lumina. Potrivit afirmatiilor Presedintelui Comisiei de realizare a aeroportului, consilierul judetean independent Iancu Vespasian Augustin, s-au facut pasi importanti.


La sfarsitul acestei luni Consiliul Judetean va intra in posesia unui studiu de urbanism, ce are ca tema racordarea perimetrului aeroportului la utilitati, realizarea legaturii cu orasele Brasov si Ghimbav, cu autostrada Transilvania si cu inelele de ocolire a municipiului. Acest studiu, care prevede solutii tehnice si costuri estimative, va sta la baza unei finantari solicitate Guvernului Romaniei. Potrivit contractului de concesiune de lucrari, obligatia viabilizarii terenului si racordarea la utilitati revine Consiliului Judetean Brasov, in timp ce lucrarile din perimetrul aeroportului revin concesionarului, respectiv Intelcan Technosystems Inc. Canada.


?


O parte din teren trebuie trecut prin …Parlament!


Si in problema spinoasa a terenurilor s-au facut progrese considerabile. Consiliul Local Ghimbav a aprobat punerea la dispozitia Consiliului Judetean, pentru realizarea investitiei, a 60 ha de teren iar in cursul saptamanii viitoare urmeaza sa fie incheiat contractul de concesiune intre cele doua institutii publice.


Negocierile cu proprietarii privati de terenuri sunt de asemenea in faza finala, urmand a fi incheiate contracte pentru schimb de terenuri.


O problema mai grea ar fi ordonanta prin care Consiliul Judetean intra in posesia a 200 ha de teren apartinand Institutului cartofului, care datorita unor prevederi „bizare” si de altfel dincolo de lege, ar trebui modificata.


Acest lucru presupune trecerea prin Parlament. Din cate a declarat in ultima conferinta de presa Vespasian, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu se va implica personal pentru a face lobby si a obtine modificarea actul legislativ.


Dealtfel, proiectul are o sustinere neconditionata politic din partea brasovenilor, toti realizand importanta investitiei si faptul ca aceasta reprezinta o sansa pentru Brasov, care altfel …moare cu zile.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.