Se doreste soia modificata genetic

Se doreste soia modificata genetic

0 60

Adrian Radulescu, director de cabinet al ministrului Agriculturii, glasuieste:
”Pozitia Ministerului Agriculturii este de sustinere a culturii de soia modificata genetic, dar pentru a sustine acest punct de vedere la Comisia Europeana este nevoie de aprobarea guvernului, pentru ca este o decizie politica. Principalul opozant in guvern este Ministerul Mediului.”
Dupa cum se stie, cultivarea soiei modificata genetic a fost interzisa la 1 ianuarie 2007.
In ce priveste reintroducerea acestei culturi, Olanda a facut deja o solicitare la Comisia Europeana, astfel ca Romania trebuie doar sa se alature acestui demers.
Adrian Raduescu adauga:
“Cererea e deja facuta de Olanda si este in curs de analiza, mai trebuie sa treaca de o comisie. Noi trebuie doar sa acceleram, sa-I sustinem in aceasta initiativa, dar nici asta nu am facut pana acum. Este vina guvernantilor care au fost in trecut si a celor care sunt acum, pentru ca nu vor reintroducerea in cultura a acestei plante.”
Este frumos cand iti tori cenusa pe cap (mai ales din cea de la calorifer) si te imbraci in tol aspru de sac. Dar ca sa faci intr-adevar ceva folositor – si aici nu este vorba numai de acest domeniu – este nevoie sa te mai si misti, nu numai sa dai din clanta si sa pasezi vina altora.
Pe unde umblau si cu ce aveau astupate urechile cei de la Agricultura cand s-a interzis, la 1 ianuarie 2007, cultivarea acestei plante, modificata genetic?
Si daca ar fi acesta singurul lucru stramb de la noi din tara, dar, asemenea acestuia, gasesti cu duiumul in orice domeniu.
Asa este cand stanga scarpina diferit de dreapta, spre detrimentul tarii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.