Se confirmă – Poșta Română va plăti pensiile mai târziu, în ianuarie

Se confirmă – Poșta Română va plăti pensiile mai târziu, în ianuarie

0 86

Compania Naţională Poşta Română informează, printr-un comunicat, că în această lună distribuirea pensiilor se va decala. Poșta precizează că acest lucru se explică prin faptul că banii pentru drepturile sociale ajung în conturi începând cu 7 ianuarie, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an.

„Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu 3 zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate.
Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile”, menționează sursa citată.
Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române, spune că Poșta va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie.

„Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”, spune Grigorescu.
Compania spune că, „la fel ca în 2019, pensiile vor fi livrate, şi anul acesta, în timp record, până pe 20 ianuarie, ca urmare a dedicării şi efortului susţinut al poştaşilor români”. Parcursul pas cu pas al banilor de pensii poate fi urmărit mai uşor în infografic.

Pensiile distribuite de Poşta Română în bani cash vor începe să fie transmise de poştaşi începând de joi, astfel că în luna ianuarie vor exista întârzieri de 3-4 zile faţă de o lună obişnuită în distribuirea pensiilor, a declarat, marţi seara, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
„Ele (pensiile, n.r.) sunt în acest moment în procesare pentru plata pe card, nu vor fi cu nimic afectaţi pensionarii care îşi primesc banii pe card, şi fac un apel ca cei care au posibilitatea să primească pensiile pe card să o facă, pentru că, iată, contează fiecare zi în primirea banilor. Pentru cei care primesc banii la poartă, în cash, este acest decalaj cauzat de zilele libere, pe care le vom recupera”, a precizat Violeta Alexandru.
Ministrul Muncii a explicat că întârzierea de distribuire a pensiilor cash în ianuarie a fost cauzată de procedurile specifice încheierii anului 2019.
„Începând de joi dimineaţă, Ministerul Finanţelor a pregătit deschiderea de credit, sunt nişte proceduri care nu se puteau face în decembrie(…)”, a adăugat Violeta Alexandru.COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.