Se confirmă – capitalul german si-a pierdut increderea in cabinetul Citu: „E...

Se confirmă – capitalul german si-a pierdut increderea in cabinetul Citu: „E nevoie de un guvern capabil”!

0 32

Nemții, pare a fi normal după ce am văzut pe DW, sunt primii dintre nemulțumitii care iși fac pubică poziția. Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană este cea care se face purtătorul de cuvânt a poziției germane față de dezastrul guvernării Cîțu. Mesajul trebuie înțeles corect și de președinte, germanul Iohannis, care este principalul susținător al actualului premier și totodată artizanul actualei Coaliții PNL&UDMR&USR care este în pragul disoluției.
„În contextul actualelor evenimente politice, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) dorește să informeze toți factorii de decizie politică că actualele evoluții politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare și urgente”.
Capacitatea de reformă și, prin urmare, configurarea condițiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariția crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor.
România are nevoie de un guvern capabil să acționeze pentru a face față provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei și pentru a menține competitivitatea amplasamentului investițional” se arată într-un comunicat remis Mediafax.
”În loc de noi probleme și incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenția și sprijinul politic și administrativ. De exemplu, subvențiile oferite de UE trebuie să ajungă în economie, administrațiile trebuie să devină mai profesioniste și mai digitalizate și, astfel, nivelul de trai al populației să crească semnificativ” se mai arată în mesaj.
Vă reamintim că AHK, înființată în 2002, numără peste 550 de firme-membre și susține companiile germane la intrarea lor pe piața românească, fiind totdodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.
Au dreptate nemții, nici măcar banii alocați de UE nu sunt aduși de guvernanți in economie, bani care în bună parte, dacă vin, se rotesc și prin conturile firmelor germane.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.