Se cere suspendarea activitatii UDMR în Parlament

Se cere suspendarea activitatii UDMR în Parlament

0 470
Miercurea trecuta a fost depusă la Camera Deputaților :”Propunerea legislativă privind declararea UDMR drept organizaie ilegală, anti-constituțională și anti-statală„.
„Propunerea legislativă privind declararea UDMR drept organizație ilegală, anti-constituțională și anti-statală” a devenit o necesitate de auto-apărare a statului român în fața separatismului etnic care amenință, mai nou, cu violența extremă. Proiectul de lege, depus astăzi la Camera Deputaților, prevede scoaterea Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR) în afara legii ca partid politic și interzicerea activității sale separatiste si autonomiste pe teritoriul statului român.
Această propunere are la bază faptele săvârșite de organizația amintită, știut fiind că aceasta desfășoară de ani buni pe teritoriul statului român activități împotriva unității statului român, a caracterului său național și indivizibil, așa cum este definit de Constituția României.
Deși toate formațiunile maghiare, în frunte cu UDMR, s-au delimitat formal imediat de tentativa de atentat care viza cetățenii români și copiii din Tg.Secuiesc prezenți la sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie 2015, UDMR a fost principalul finanțator al „Mișcării de Tineret 64 de comitate” (HVIM) de-a lungul anilor prin autoritățile locale conduse de lideri ai UDMR. Acțiunile UDMR au devenit tot mai anti-românești, această formațiune asumându-și oficial misiunea de „recuperare” a „pământului natal”, după cum a declarat de curând liderul UDMR, Kelemen Hunor. UDMR - DESFIINTARE
România nu poate tolera ridicarea de pretenții oficiale asupra teritoriului său indivizibil. În plus, Antal Arpad, lider influent în UDMR și ales local din partea acestei organizații, a amenințat recent statul român cu violențe ca în 1990 la Târgu Mureș dacă autoritățile insistă pe respectarea legii în județele Harghita, Covasna și Mureș. Altfel spus, România are în mod clar în UDMR un inamic în interiorul său care amenință cu violențe și cu separatism etnic, ceea ce situează formațiunea ca fiind una cu tendințe teroriste.
Pe ansamblu, mai ales în ultimii ani, dar de fapt de 25 de ani, adică încă de la înființare, UDMR a deschis un front oficial de combatere a art.1, alin.1 din Constituție și și-a asumat public rolul de a obține autonomia teritorială pe criterii etnice, ceea ce înseamnă contestarea statului român și un atac nepermis la adresa integrității sale. UDMR a folosit în ultimii ani pozițiile publice pe care le ocupă membrii săi, fie în Parlamentul României, fie în Guvern, fie în administrația locală, pentru a săvârși acte împotriva suveranității României, în acest sens UDMR afișându-și chiar colaborarea strânsă cu un Guvern străin, cel al Ungariei, în scopul subminării ordinii constituționale a României. Pentru a pune capăt subminării statului român din interior, singura soluție pe care statul român o are la dispoziție este interzicerea prin lege a activitatii acestei formațiuni care desfășoară un joc periculos pentru siguranța și unitatea României, prevalându-se și de statutul său incert de ONG cu drepturi de partid politic.UDMR - NU v
Prezentul proiect legislativ nu este îndreptat împotriva comunității de cetățeni români de etnie maghiară, ca dovadă că ultimul articol din lege propune ca patrimoniul UDMR să fie transferat într-un fond special la dispoziția Guvernului României pentru a fi folosit cu adevărat pentru comunitatea maghiară prin organizare de cursuri de limba română pentru toate vârstele care să ajute la integrarea comunității maghiare.
Fondurile pe care UDMR le primește de ani de zile pe diferite căi de la bugetul de stat nu sunt folosite pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunității maghiare, ci pentru ostilizarea acesteia împotriva populației majoritare, pentru izolarea și enclavizarea comunității maghiare, în scopul creării unei regiuni maghiare desprinse de România în interiorul teritoriului național”, se arată într-un comunicat de presă a Partidului România Unită.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.