Se cere desfiintarea Comisiei de Politica Externa din Consiliul Judetean

Se cere desfiintarea Comisiei de Politica Externa din Consiliul Judetean

0 104


In cadrul Conferintei de presa sustinuta joi 08.03.2007 de consilierii judeteni independenti, Iancu Vespasian Augustin, Toma Dobrogeanu si Sebastian Grapa, acesta din urma a anuntat ca va cere plenului din 09.03 desfiintarea Comisiei de politica externa, care, spune el, desfasoara tot felul activitati, care insa nu au legatura cu rolul Comsiei.


El insusi membru al Comisiei in cauza, Sebastian Grapa considera ca decat sa se lucreze la tot felul de proiecte ce tin de competenta altor comisii, in timp ce de problemele specifice nu se poate tine cont, este mai indicata desfiintarea Comisiei in cauza si trecerea membrilor la alte comsii, unde ar fi mai eficienti.


Dupa cum a afirmat consilierul, niciuna dintre calatoriile “in interes de serviciu” in America, Africa, Asia nu a fost analizata sub aspectul necesitatii, obiectivelor si rezultatelor  in folosul cetateanului. Ce a umplut paharul, a fost o actiune de promovare a judetului, la Bruxelles, initiata la nivel de Consiliu Judetean si de care Comisia a aflat tardiv, cand oricum nu mai avea ce sa analizeze.


Dupa cum a explicat Toma Dobrogeanu, presedinte al Comisiei in cauza, si el luat prin suprindere de actiunea de la Bruxelles, Directorul Departamentului de Politica Externa, Mihai Pascu, s-a scuzat de neaducerea deplasarii la cunostinta Comisiei prin confidentialitea acesteia, aratand ca nu ar fi fost vorba de ignorarea Comisiei de lucru a legislativului, asa cum domnul Dobrogeanu sustine ca a perceput-o.


Referitor la Directorul Directiei de Politica Externa, domnul Sebastian Grapa a afirmat ca are mari dubii in privinta competentei acestuia, acuzandu-l ca decide in mod dubios ce are confidentialitate si ce nu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.