Se apropie evaluarea prefectilor si subprefectilor

Se apropie evaluarea prefectilor si subprefectilor

0 175

Guvernul a adoptat, in sedinta din 24 ianuarie, o Hotarare privind stabilirea unor masuri pentru evaluarea performantelor profesionale ale prefectilor si subprefectilor in anul 2006, se arata intr-un comunicat. Evaluarea se va face in perioada martie-aprilie 2007, de catre Comisia pentru evaluarea inaltilor functionari publici
Evaluarea se face pe baza unui raport intocmit de prefect, respectiv subprefect, transmis Comisiei de evaluare pana la data de 28 februarie, si a unui raport intocmit de Ministerul Administratiei si Internelor si transmis Comisiei de evaluare si, spre informare, Guvernului.
Raportul de evaluare intocmit de Comisia de evaluare pentru fiecare prefect si subprefect se inainteaza Guvernului, care poate solicita Comisiei de evaluare reanalizarea calificativului acordat. Fisele de post aferente functiilor publice de prefect si subprefect sunt aprobate de catre ministrul Administratiei si Internelor.
Functiile de prefect si subprefect au devenit functii publice, potrivit OUG nr. 179/2005 pentru modificarea si completarea Legii 340/2004 privind institutia prefectului. Evaluarea inaltilor functionari publici se realizeaza de catre Comisia de evaluare a inaltilor functionari publici, conform HG nr. 1209/2003.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.