Se anunță proteste ale elevilor brașoveni, legate de noua modalitate de acordare...

Se anunță proteste ale elevilor brașoveni, legate de noua modalitate de acordare a burselor de merit

0 99

Acordarea burselor de merit doar pentru elevii care au media peste 9,50, este mărul discordiei între Ministerul Educației și elevi. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis să schimbe pragul de la care pot fi acordate burse de merit pentru elevii din toată țara. Dacă până acum, limita era media 8,50, ministrul a decis ca, pentru acordarea burselor de merit să ridice acest prag la 9,50. Ministrul a explicat că în timpul ”școlii online” rezultatele obținute de elevi nu sunt neapărat bazate pe competențe și cunoștințe dobândite.

 Legat de decizia ministerului, Consiliul Județean al Elevilor Brașov propune:

Declanșarea unui manifest la nivelul județului Brașov în data de 17 ianuarie 2022, luni, prima zi din semestrul al II-lea:

Între orele 11⁰⁰-12⁰⁰ în fața Instituției Prefectului Județului Brașov, iar apoi, între orele 12³⁰-13³⁰ în fața Inspectoratului Școlar Județean Brașov;
Elevii sunt îndemnați să nu participe la orele de curs în această zi, prima zi de școală din semestrul al II-lea, semnificând prima zi în care se aplică noul ordin de ministru;
În cazul participării la orele de curs în aceasta zi, se pot organiza manifestații numai în pauze, cu condiția ca orele de curs să nu fie în niciun fel afectate.

În săptămâna 17.01.2022-22.01.2022 elevii sunt îndemnați să publice poze/materiale cu ei purtând  o banderolă  de culoare roșie pe încheietura mîinii drepte, în cadrul cărora să eticheteze Consiliul Județean al Elevilor Brașov și Consiliul Național al Elevilor.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.