Se anunta prima motiune pesedista pe 2007

Se anunta prima motiune pesedista pe 2007

0 280

Anul si-a schimbat fata, dar PSD nu a reusit sa renunte la vechile metehne si intra in noul an cu acelasi narav: amenintarea cu motiuni.


Social-democratii nu s-au convins, in 2006, ca motiunile initiate nu au reusit sa intimideze guvernul Tariceanu si ameninta cu depunerea unei noi motiuni de cenzura sau cu solicitarea asumarii raspunderii, in cazul in care premierul Tariceanu nu va prezenta in Parlament, in prima saptamana de la inceperea sesiunii, o noua structura de Guvern si o strategie de post-aderare.


Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu considera ca este „absolut necesara” o regandire „in profunzime” a structurii Guvernului iar strategia de post-aderare prezentata de premier trebuie sa fie agreata la nivelul Executivului si sa fie dezbatuta la nivelul partidelor si a opiniei publice.


Senatorul a aratat ca, daca Tariceanu nu va prezenta o asemenea strategie sau daca documentul nu va fi dezbatut public, PSD ar putea cere asumarea raspunderii Guvernului pe acest document, sau chiar sa depuna o motiune de cenzura.


In plus, daca Guvernul nu va prezenta o strategie post-aderare profesionista, PSD ar putea initia un asemenea proiect, pe care sa il transforme in lege, dupa ce il va introduce in Parlament.


Diaconescu a sustinut ca, in absenta unei strategii post-aderare, Romania va pierde anul acesta 8 milioane de euro pe zi, fara a mai lua in calcul si suma de 1,2 miliarde de euro, reprezentand contributia tarii noastre la UE. Reprezentantul PSD a mai spus ca documentul publicat pe site-ul Guvernului sub titlul de strategie de post-aderare trebuie imbunatatit si completat cu mai multe prevederi referitoare la infiintarea Agentiilor de Plati in agricultura, rezolvarea unor probleme in justitie si in domeniul pietei concurentiale sau introducerea monedei euro. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD a mai spus ca formatiunea pe care o reprezinta nu este de acord nici cu proiectul de lege privind infintarea ANI, care ar trebui sa cuprinda si prevederi referitoare la controlul averilor demnitarilor, precum si la sanctionarea acestei categorii.


Diaconescu a cerut un dialog intre reprezentanti ai partidelor si ai structurilor guvernamentale pe tema proiectului de lege a ANI.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.