Se anunță afluență mare pe pârtiile de schi, în week – end

Se anunță afluență mare pe pârtiile de schi, în week – end

0 36

Se apropie weekend-ul…Pentru evitarea unor evenimente nedorite, turiștii sunt rugați să dea dovadă de responsabilitate, atunci când se află pe pârtiile de schi sau pe traseele montane din Masivul Postavaru.

Joi, 22.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 5 cazuri, în care turiștii s-au accidentat sau rătăcit, în timp ce practicau sporturile de iarnă. Pentru două dintre aceste persoane a fost nevoie și de intervenția echipajului SMURD. De asemenea, două persoane au avut nevoie de intervenția salvatorilor montani, pentru a fi evacuate de pe pârtiile de schi, după închiderea acestora și lasarea întunericului.

,,Recomandăm schiorilor începători să se intereseze în prealabil de orarul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu și să nu mai urce pe masiv, în apropierea orelor de închidere ale acestora.Totodată, atragem atenția că pârtiile se închid la jumatate de oră de la ultima cursă, urmând ca acestea să intre în procesul de amenajare. De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 121 de evenimente, împlicând 122 de persoane, care s-au accidentat, rătăcit sau a fost necesar să fie evacuate. Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!”, precizează salvamontiștii

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.